Book Title: Jain Marriage Ceremony
Author(s): Unknown
Publisher: JAINA Education Committee

Previous | Next

Page 5
________________ આત્મરક્ષાકર વજૂ-પંજરામં સ્મરામ્યહં ||૧|| OM paramēșthinamaskāram sādaram navapadātmakam. ātmarakṣākaram vajra-pañjarābham smarāmyaham ..1.. ૐ નમો અરિહંતાણં શિરસ્કે શિરસિ સ્થિત ૐ નમો સિદ્ધાણં, મુખે મુખપર્ટ વરં પારા OM namo arihantānam siraskam sirasi sthitam. OM namo siddhanam, mukhe mukhapatam varam ..2.. ૐ નમો આયરિયાણં, અંગરક્ષાતિશાયિની ૐ નમો ઉવન્ઝાયાણં, આયુધં હસ્તર્યોદૃઢ laIL OM namo ayariyanam, amgaraksatisayini. OM namo uvajjhāyāṇam, āyudham hastaryordrdham ..3.. ૐ નમો લોએ સવ્વસાહણે, મોચકે પાડયો: શુભે. એસો પંચ નમુક્કારો, શિલા વજુમયી તલે I૪ OM namo loē savvasāhūņam, mochakē pādayoḥ śubhē. ēso pañcha namukkāro, silā vajramayi talē ..4.. સવ્વપાવપ્પણાસણો, વપ્રો વજૂમયો બહિઃા મંગલાણં ચ સવ્વસિં, ખાદિરાંગાર ખાતિકા /પા. savvapāvappaņāsaņo, vapro vajramayo bahiḥ. mangalāņam cha savvēsim, khădirāngāra khātikā ..5.. સ્વાહાંત ચ પદં શેય, પઢમં હવઈ મંગલા વપ્રોપરિ વજુમય, પિધાન દેહરક્ષણે IIકા. svāhāntam cha padam jñēyam, padhamam havai mangalam. vapropari vajramayam, pidhānam dēharakşaņē ..6.. મહાપ્રભાવ રક્ષય, શુદ્રોપદ્રવનાશિની પરમેષ્ઠિપદોહ્નતા, કથિતાપૂર્વસૂરિભિઃ ||ળા mahāprabhāvā raksēyam, śrudropadravanāśini. paramēsthipadodbhūtā, kathitāpūrvasūribhiḥ ..7.. યશ્કેવં કરુતે રક્ષાં પરમેષ્ઠિપદૈઃ સદા. તસ્ય ન સ્યાદ્ ભય વ્યાધિ-રાધિ સ્થાપિ કદાચન II૮ાા yaśvēvam karutē rakṣām paramēsthipadaiḥ sadā. tasya na syād bhayam vyādhi-rādhi śvāpi kadāchana ..8.. 7. Mangal Tilak The priest makes a saffron, sandalwood, or kanku mark on the foreheads of the bride, groom, and the bride's parents and on himself. A Rakshapotli (sacred red thread specially prepared and

Loading...

Page Navigation
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15