SearchBrowseAboutContactDonate
Page Preview
Page 661
Loading...
Download File
Download File
Translation AI Generated
Disclaimer: This translation does not guarantee complete accuracy, please confirm with the original page text.
26 Sudhāṣa (Indra) 165 Suparṇa Kumāra 170–1 Subhag (name ceremony) 331, 344 Subhadra 172 Sumanābhadra (deity) 102 Sumeru 171 (Jī Meru) Surūpa (deity) 173 Sulasa (deity) 173 Suṣira 217 Susvara (name ceremony) 331, 344 Sūkṣma (body) 121; name ceremony 331, 344 Sūkṣmakriyāpratipāti 371 Samatva 218 Sūkṣmasamparāya (Gunasthāna) 337, 360; –Charitra 362, 386, 397 Sūrya (Indra) 166; –Graha 173, 192 Sevaka (name establishment, etc.) 13 40 * Sevāartha (institution) 344 Saudha 170, 176, 188 Skandika (deity) 173 Skandha 205, 220 '0 Kandhaśālī (deity) 172 Stanita Kumāra 170–1 Tena Ahutādāna (excess) 311 Stanaprayāga 311 Tattvā rasa Steya 27 Steyānudhi (meditation) 376 Chānavṛtti 33r Strī 149 Strīthāvarjana 284 Strī Pariṣaha 356 Strīpaśupandakasēvitāyānāsanavarjana 284 Śrīliṅga 132 Strīveda 132, 273, 330 Sthāpanā 13 Sthāvara 93, 331, 344 Sthāvaradaśaka 334 Sthiti 16 Sthiti (āyuṣya) 153, 160 Sthiti (bandha) 323, 326, 33 Sthiti (dhravyā) 380 Sthira (name ceremony) 331, 344 Sthirajyātiṣka 176 Sthūla (body) 121 Sthūlatva 218 Snātaka 384 40 Sparśa (eight) 216 Sparśana (door) 16; -itrich 99; —Kriyā 257 Smṛti p Mṛtyanupasthāpana (excess) 312 Mṛtyantardhyāna 311
Page Text
________________ 26 સુધાષ (ઇંદ્ર) ૧૬૫ સુપર્ણ કુમાર ૧૭૦–૧ સુભગ (નામકર્મ) ૩૩૧, ૩૪૪ સુભદ્રે ૧૭૨ સુમનાભદ્ર (દેવ) ૧૦૨ સુમેરુ ૧૭૧ (જીએ મેરુ) સુરૂપ (દેવ) ૧૭૩ સુલસ (દેવ) ૧૭૩ સુષિર ૨૧૭ સુસ્વર (નામકર્મ) ૩૩૧, ૩૪૪ સૂક્ષ્મ (શરીર) ૧૨૧; નામકર્મ ૩૩૧, ૩૪૪ સૂક્ષ્મક્રિયાપ્રતિપાતી ૩૭૧ સમત્વ ૨૧૮ સૂક્ષ્મસંપરાય (ગુણસ્થાન) ૩૩૭, ૩૬૦; –ચારિત્ર ૩૬૨, ૩૮૬, ૩૯૭ સૂર્ય (ઈંદ્ર) ૧૬૬; -ગ્રહ ૧૭૩, ૧૯૨ સેવક (નામસ્થાપનાદિ) ૧૩ ૪૦ * સેવાર્ત (સંસ્થાન) ૩૪૪ સૌધ ૧૭૦, ૧૭૬, ૧૮૮ સ્કંદિક (દેવ) ૧૭૩ સ્કંધ ૨૦૫, ૨૨૦ ′૦ કંધશાલી (દેવ) ૧૭૨ સ્તનિતકુમાર ૧૭૦–૧ તેનઆહુતાદાન (અતિચાર) ૩૧૧ સ્તનપ્રયાગ ૩૧૧ Jain Education International તત્ત્વાર્થસૂત્ર સ્તેય ૨૭ સ્તેયાનુધી (ધ્યાન) ૩૭૬ ચાનવૃદ્ધિ ૩૩ર સ્ત્રી ૧૪૯ સ્ત્રીથાવર્જન ૨૮૪ સ્ત્રી પરીષહ ૩૫૬ સ્રીપશુપંડકસેવિતાયનાસનવર્જન ૨૮૪ શ્રીલિંગ ૧૩૨ સ્ત્રીવેદ ૧૩૨, ૨૭૩, ૩૩૦ સ્થાપના ૧૩ સ્થાવર ૯૩, ૩૩૧, ૩૪૪ સ્થાવરદશક ૩૩૪ સ્થિતિ ૧૬ સ્થિતિ (આયુષ્ય)૧૫૩, ૧૬૦ સ્થિતિ (બંધ) ૩૨૩, ૩૨૬, ૩૩ સ્થિતિ (ધ્રૌવ્ય) ૩૮૦ સ્થિર (નામકર્મ) ૩૩૧, ૩૪૪ સ્થિરજ્યાતિષ્ક ૧૭૬ સ્થૂલ (શરીર) ૧૨૧ સ્થૂલત્વ ૨૧૮ સ્નાતક ૩૮૪ ૪૦ સ્પર્શ (આઠ) ૨૧૬ સ્પર્શન (દ્વાર) ૧૬; -ઇટ્રિચ ૯૯; —ક્રિયા ૨૫૭ સ્મૃતિ પ મૃત્યનુપસ્થાપન (અતિચાર) ૩૧૨ મૃત્યંતર્ધ્યાન ૩૧૧ For Private & Personal Use Only www.jainelibrary.org
SR No.001074
Book TitleTattvartha sutra
Original Sutra AuthorUmaswati, Umaswami
AuthorSukhlal Sanghavi
PublisherJain Sahitya Prakashan Mandir
Publication Year1977
Total Pages667
LanguageGujarati, Sanskrit
ClassificationBook_Gujarati, Tattvartha Sutra, Philosophy, J000, J001, Tattvartha Sutra, & Tattvarth
File Size23 MB
Copyright © Jain Education International. All rights reserved. | Privacy Policy