SearchBrowseAboutContactDonate
Page Preview
Page 660
Loading...
Download File
Download File
Translation AI Generated
Disclaimer: This translation does not guarantee complete accuracy, please confirm with the original page text.
25 Terminology Lexicon Samachaturasana 343 Sahajachaitanya 390 Samanarak 106 Sahsankhepa 263 Samajn 368 Sahasrar 170, 177, 188-9 Samatanupatana Kriya 257 Sankhyadarshan 81, 194, 19, 211 Samabhirut (Naya) 73, 400 Samparachik Karma 254 Samay 107, 244 Sampratnaya 64, 399, 408 Samadhan Kriya 756 Sakara Upayoga 90 Samadhi 276 Sakaramantrabhed 311 Samaarambha 60 Sagarepam 187 Samiti 346 Satavedanich 265, 342, 343 Samuchchinna Kriya Nivritti 371 Sadisansthana 344 Samudrasiddha 398 Sadharana (Nam Karma) 331, 355 Samyakcharitra 4 Sadharana Shariri 209 Samyaktva 9, 308 Sadhu 267, 368 Samyaktva Kriya 256 Sadhvi 368 Samyaktva Mithyatva 330 Sanakumar (Swarg) 170, 177, 188 Samyaktva Mehaniya 330 Santarasiddha 398 Samyagjñana 4, 21-3 Samanik (Dev) 164 Samyagdarshan 4, 16 i., 307 Samayik 303, 362, 386, 3976 Samyagdristi 61, 377, 383 -Excesses of Vow 32 Saragasamyama 265-6 Sarasvat (Lokantika) 184 Sarvajña 312, 71-3 Simha 149 Sarvatva 391 Siddhatva 393 Sarvatobhadra (Dev) 172 Siddhashila 182 Sarvadarsitva 391 Sidhyamanagati 393 Sarvapariksepaniya 64, 399 Simantak (Narak) 145 Sarvarthasiddha 171, 188 Sukh 3, 7, 178, 214 Savitarka 378 Sukhadanīya 330 (See Satavedaniya)
Page Text
________________ 25 પારિભાષિક શબ્દ કોશ સમચતુરઅસંસ્થાન ૩૪૩ સહજચેતના ૩૯૦ સમનરક ૧૦૬ સહસાનિક્ષેપ ૨૬૩ સમજ્ઞ ૩૬૮ સહસ્ત્રાર ૧૭૦, ૧૭૭, ૧૮૮-૯ સમતાનુપાતનક્રિયા ૨૫૭ સાંખ્યદર્શન ૮૧, ૧૯૪, ૧૯, ૨૧૧ સમભિરૂટ (નય) ૭૩, ૪૦૦ સાંપરાચિક કર્મ ૨૫૪ સમય ૧૦૭, ૨૪૪ સાંપ્રતનય ૬૪, ૩૯૯, ૪૦૮ સમાદાનક્રિયા ર૫૬ સાકાર ઉપયોગ ૯૦ સમાધિ ૨૭૬ સાકારમંત્રભેદ ૩૧૧ સમારંભ ર૬૦ સાગરેપમ ૧૮૭ સમિતિ ૩૪૬ ઇ. સાતવેદનીચ ૨૬૫, ૩૪૨, ૩૪૩ સમુચ્છિન્નક્રિયાનિવૃત્તિ ૩૭૧ સાદિસંસ્થાન ૩૪૪ સમુદ્રસિદ્ધ ૩૯૮ સાધારણ (નામકર્મ) ૩૩૧, ૩૫૫ સમ્યકચારિત્ર ૪ સાધારણશરીરી ૨૦૯ સમ્યકત્વ ૯, ૩૦૮. સાધુ ૨૬૭, ૩૬૮ સમ્યકત્વક્રિયા ૨૫૬ સાધવી ૩૬૮ સમ્યકત્વમિથ્યાત્વ ૩૩૦ સાનકુમાર (સ્વર્ગ) ૧૭૦, ૧૭૭, ૧૮૮ સમ્યકત્વમેહનીય ૩૩૦ સાન્તરસિદ્ધ ૩૯૮ સમ્યગજ્ઞાન ૪, ૨૧-૩ સામાનિક (દેવ) ૧૬૪ સમ્યગદર્શન ૪, ૧૬ ઇ., ૩૦૭ સામાયિક ૩૦૩, ૩૬૨, ૩૮૬, ૩૯૭૬ સમ્યગ્દષ્ટિ ૬૧, ૩૭૭, ૩૮૩ -વ્રતના અતિચાર ૩૨ સરાગસંયમ ૨૬૫-૬ સારસ્વત લોકાંતિક) ૧૮૪ સર્વજ્ઞ ૩૧૨, ૭૧-૩ સિંહ ૧૪૯ સર્વત્વ ૩૯૧ સિદ્ધત્વ ૩૯૩ સર્વતોભદ્ર (દેવ) ૧૭૨ સિદ્ધશિલા ૧૮૨ સર્વદર્શિત્વ ૩૯૧ સિધ્યમાનગતિ ૩૯૩ સર્વપરિક્ષેપનીય ૬૪, ૩૯૯ સીમંતક (નરક) ૧૪૫ સર્વાર્થસિદ્ધ ૧૭૧, ૧૮૮ સુખ ૩, ૭, ૧૭૮, ૨૧૪ સવિતર્ક ૩૭૮ સુખદનીય ૩૩૦ (જુઓ સાતવેદનીય) Jain Education International For Private & Personal Use Only www.jainelibrary.org
SR No.001074
Book TitleTattvartha sutra
Original Sutra AuthorUmaswati, Umaswami
AuthorSukhlal Sanghavi
PublisherJain Sahitya Prakashan Mandir
Publication Year1977
Total Pages667
LanguageGujarati, Sanskrit
ClassificationBook_Gujarati, Tattvartha Sutra, Philosophy, J000, J001, Tattvartha Sutra, & Tattvarth
File Size23 MB
Copyright © Jain Education International. All rights reserved. | Privacy Policy