SearchBrowseAboutContactDonate
Page Preview
Page 662
Loading...
Download File
Download File
Translation AI Generated
Disclaimer: This translation does not guarantee complete accuracy, please confirm with the original page text.
- Terminological Dictionary Swagunadan 277 Ahimsa 80, 96 Himsa anubandhi (Meditation) 375 Himavat, Himavan 15, 155 Swayambhuramana 153 Swahastakiya 257 Swadhyay (Tapa) 364, 368 Hiranyasuvarnapramanitikram Swamitva 16-7 (Atichar) 311 Hari (64) 165 Heenadhikamatman 311 Harivarsha 15, 1545 Himyan (Extent) 51 Harishah (6) 165 Hund (Asanthan) 344 Hasyapratyakhan 284 Hoho (Deva) 177 Hasyamehniya 330, 333; Hridayangama (Deva) 172 - causing bondage 272 Haimavatavarsha 15, 1545 Haha (Deva) 172 Hairanyavatavarsha 152, 155 Purity-increase of the list Agurulaghu 215 Akarmabhumi 159 Anu 200, 220-1 Aparispad 215 Arya 15, 159 Deshapariksepina 64 Corrections and additions in the book Page 83, Line 13. Instead of the phrase “not arisen at dawn...” it should be: “One aspect is completely obstructed from rising, and the other aspect’s territorial rise.”
Page Text
________________ - પારિભાષિક શબ્દકોશ સ્વગુણાદન ૨૭૭ હિંસા ર૮૦ ર૯૬ સ્વયંભૂરમણ ૧૫૩ હિંસાનુબંધી (ધ્યાન) ૩૭૫ સ્વહસ્તકિયા ૨૫૭ હિમવત , હિમાવાન ૧૫ર, ૧૫૫ સ્વાધ્યાય (તપ) ૩૬૪, ૩૬૮ હિરણ્યસુવર્ણપ્રમાણતિક્રમ સ્વામિત્વ ૧૬-૭ (અતિચાર) ૩૧૧ હરિ (64) ૧૬૫ હીનાધિકમાત્માન ૩૧૧ હરિવર્ષ ૧૫ર, ૧૫૪૫ હીયમાન (અવધિ) ૫૧ હરિસહ (6) ૧૬૫ હુંડ (સંસ્થાન) ૩૪૪ હાસ્યપ્રત્યાખ્યાન ૨૮૪ હૂહૂ (દેવ) ૧૭ર હાસ્યમેહનીય ૩૩૦, ૩૩૩; હૃદયંગમ (દેવ) ૧૭૨ -ના બંધહેતુ ૨૭૨ હૈમવતવર્ષ ૧૫ર, ૧૫૪૫ હાહા (દેવ) ૧૭૨ હૈરણ્યવતવર્ષ ૧૫૨, ૧૫૫ સૂચિની શુદ્ધિ-વૃદ્ધિ અગુરુલઘુ ૨૧૫ અકર્મભૂમિ ૧૫૯ અણુ ૨૦૦,૨૨૦-૧ અપરિસ્પદ ૨૧૫ આર્ય ૧૫ર, ૧૫૯ દેશપરિક્ષેપીનય ૬૪ પુસ્તકમાં સુધારો વધારો પાન ૮૩ લીટી ૧૩. ઉદયમાં નહિ આવેલ... થાય છે એ વાકયને બદલે— એક અંશને ઉદય સર્વથા રોકાઈ જતાં અને બીજા અંશનો પ્રદેશદય Jain Education International For Private & Personal Use Only www.jainelibrary.org
SR No.001074
Book TitleTattvartha sutra
Original Sutra AuthorUmaswati, Umaswami
AuthorSukhlal Sanghavi
PublisherJain Sahitya Prakashan Mandir
Publication Year1977
Total Pages667
LanguageGujarati, Sanskrit
ClassificationBook_Gujarati, Tattvartha Sutra, Philosophy, J000, J001, Tattvartha Sutra, & Tattvarth
File Size23 MB
Copyright © Jain Education International. All rights reserved. | Privacy Policy