SearchBrowseAboutContactDonate
Page Preview
Page 650
Loading...
Download File
Download File
Translation AI Generated
Disclaimer: This translation does not guarantee complete accuracy, please confirm with the original page text.
Terminological Glossary 15 Parīṣahajaya 346 Puruṣaveda 13r, 73, 330, 336 Parokṣa 23 i. Purūṣārtha 1 Parāyāpta (namekarma) 331, 334 Puruṣottamadeva 172 Paryāya 33, 239 i. Pulāka 384 i. Paryāyaṣṭi 68, 231 Puṣkaravaradvīpa, Puṣkaradvīpa 153, Paryāyārthika Naya 68 80, 8, 380 156, 157 Palyopama 153 Puṣkaredadhi 153 Pāṇimuktā 110-1 Puṇa (Idra) 165 Pāpa 251 Puṇṇabhadra (%) 165, 172 Pāpaprakṛti 342, 344 Pūrvadhar 379 Pārigrāhika Kriyā 257 Pūrvaprayāga 394 Parārthika (bhāva) 81 i. Pūrvaratānusmaraṇavarjana 284, 286 Pāritāpanikī Kriyā 256 Pṛthaktva 181 Pārisa 164 Pṛthakvitarkaśavicāra 378, 380 Piṇḍaprakṛti 333 Pitaj 118 Pipāṣāparīṣaha 356, 358 Pauṣadhopavāsa-303 305; –na Aticāra Piśāca 170, 173 312, 318 Puliṅga (see Puruṣaveda) Prakīrṇaka (deva) 164 Puṇya Rapi 1 i. Prakṛtibandha 326 i. Puṇya-Pāpa 11 Prakṛti-saṅkrama 339 Puṇyaprakṛti 342, 344 Prachalā, Prachalāvedanīya 360, 332 Pudgala (Astitāya) 192, 206, 29, Prachalā Prachalāvedanīya 330, 332 213, 216, 20, 240, 245, Prachchhana 368-9 249, 394 Prajñāparīṣah 356, 359 Pudgalakṣepa (Aticāra) 311, 317 Praṇatarasañjanavarjana 284 Pudgalaparāvarta 20 Pratara 219 Puruṣ (deva) 172 Pratikramaṇa 366 Puruṣvṛṣabha 17r Pratirūpa (%) 165;
Page Text
________________ પારિભાષિક શબ્દકેશ 15 પરીષહજય ૩૪૬ પુરુષવેદ ૧૩ર, ર૭૩, ૩૩૦, ૩૩૬ પરોક્ષ ર૩ ઇ. પુરુષાર્થ ૧ પર્યાપ્ત (નામકર્મ) ૩૩૧, ૩૩૪ પુરુષોત્તમદેવ ૧૭૨ પર્યાય ૩૩, ૨૩૯ ઈ. પુલાક ૩૮૪ ઈ. પર્યાયષ્ટિ ૬૮, ૨૩૧ પુષ્કરવરદ્વીપ, પુષ્કરદ્વીપ પર, ૧૫૩, પર્યાયાર્થિક નય ૬૮ ૮૦, ૮, ૩૮૦ ૧૫૬, ૧૫૭ પલ્યોપમ ૧૫૩ પુષ્કરેદધિ ૧૫૩ પાણિમુક્તા ૧૧૦-૧ પૂર્ણ (ઇદ્ર) ૧૬૫ પાપ ૨૫૧ પૂર્ણભદ્ર (%) ૧૬૫, ૧૭૨ પાપપ્રકૃતિ ૩૪૨, ૩૪૪ પૂર્વધર ૩૭૯ પારિગ્રહિક ક્રિયા ૨૫૭ પૂર્વપ્રયાગ ૩૯૪ પરિણામિક (ભાવ) ૮૧ ઈ૦ પૂર્વરતાનુસ્મરણવર્જન ૨૮૪, ૨૮૬ પારિતાપનિકી ક્રિયા ૨૫૬ પૃથકત્વ ૧૮૧ પારિષદ ૧૬૪ પૃથકવિતર્કસવિચાર ૩૭૮, ૩૮૦ પિંડપ્રકૃતિ ૩૩૩ પિતજ ૧૧૮ પિપાસાપરીષહ ૩૫૬, ૩૫૮ પૌષધોપવાસ-૩૦૩ ૩૦૫; –ના અતિચાર પિશાચ ૧૭૦, ૧૭૩ ૩૧૨, ૩૧૮ પુલિંગ (જુઓ પુરુષવેદ) પ્રકીર્ણક (દેવ) ૧૬૪ પુણ્ય રપ૧ ઈ. પ્રકૃતિબંધ ૩૨૬ ઈ. પુણ્ય-પાપ ૧૧ પ્રકૃતિસંક્રમ ૩૩૯ પુણ્યપ્રકૃતિ ૩૪૨, ૩૪૪ પ્રચલા, પ્રચલાવેદનીય ૩૬૦,૩૩૨ પુદ્ગલ (અસ્તિકાય) ૧૯૨, ૨૦૬, ૨૯, પ્રચલા પ્રચલાવેદનીય ૩૩૦, ૩૩૨ ૨૧૩, ૨૧૬, ૨૦, ૨૪૦, ૨૪૫, પ્રચ્છના ૩૬૮-૯ ૨૪૯, ૩૯૪ પ્રજ્ઞાપરીષહ ૩૫૬, ૩૫૯ પુદ્ગલક્ષેપ (અતિચાર) ૩૧૧, ૩૧૭ પ્રણતરસજનવર્જન ૨૮૪ પુદ્ગલપરાવર્ત ૨૦ પ્રતર ૨૧૯ પુરુષ (દેવ) ૧૭૨ પ્રતિક્રમણ ૩૬૬ પુરુષવૃષભ ૧૭ર પ્રતિરૂપ (%) ૧૬૫; Jain Education International For Private & Personal Use Only www.jainelibrary.org
SR No.001074
Book TitleTattvartha sutra
Original Sutra AuthorUmaswati, Umaswami
AuthorSukhlal Sanghavi
PublisherJain Sahitya Prakashan Mandir
Publication Year1977
Total Pages667
LanguageGujarati, Sanskrit
ClassificationBook_Gujarati, Tattvartha Sutra, Philosophy, J000, J001, Tattvartha Sutra, & Tattvarth
File Size23 MB
Copyright © Jain Education International. All rights reserved. | Privacy Policy