SearchBrowseAboutContactDonate
Page Preview
Page 649
Loading...
Download File
Download File
Translation AI Generated
Disclaimer: This translation does not guarantee complete accuracy, please confirm with the original page text.
Tattvarthasutra Reference 16 Nayasapahara 311, 314 Nirbhayata 284 Nirman (Namakam) 331, 336, 344 Pakshi 149 Nirvaitan 262-3 Pankaprabha 140 Nirvana 150 Pankabahula (Kanda) 143 Nitindriya 97 Panchaindriya (Jiva) 97, 104 Nirveda 9, 353 Pacheindriya Jati (Namakarm) 343 Nivrattva 266, 274 Pataka (Deva) 173 Nishchit 31 Patukam 37-8 Nishchitgrahi 29 Partva 15 Nishchayadrishti 203 Paraninda (See Ninda) Nishchchahinsa 94 Paraprashansa 267 Nishadyaparishah 356, 359 Paramanu 198, 21 II, 220 II Nishadha Parvat 15R, 155 Paramadharmik (Deva) 148, 150 Nishkriya 196 II Paraling 396 Nisarga 8, 260, 263 Parvivahakaran 311, 315 Nisargakiya 257 Paravyapadesh (Atichar) 312, 319 Nidbhav R64, 268 Paraghat (Namakam) 331, 335, 343 Nichgotra (Na Bandhahahetu) 267, 331, Parigraha R73, 280, 29; 344 -Dene 180 Nilaparvat 152, 155 Naigama (N) 63, 69 Parinam R15, 238, 245 Tayayik 81 Parinamni Nityata 82, R77 Nokshay 330, 333, 344 Paridevan R65, R69 Nyadhiparimandal 344 Parahaar (Prayashchitta) 366 Nyayadarshan 194, 211 Pariharavishuddhi 36-3, 387, 397 Nyas 13 (See Nikshepa) Parishah 356 II.
Page Text
________________ તત્વાર્થસૂત્ર નિર્દેશ ૧૬ ન્યાસાપહાર ૩૧૧, ૩૧૪ નિર્ભયતા ૨૮૪ નિર્માણ (નામકમ) ૩૩૧, ૩૩૬, ૩૪૪ પક્ષી ૧૪૯ નિર્વતૈના ૨૬૨-૩ પંકપ્રભા ૧૪૦ નિર્વાણ ૧૫૦ પંકબહુલ (કાંડ) ૧૪૩ નિતીન્દ્રિય ૯૭ પંચેન્દ્રિય (જીવ) ૯૭, ૧૦૪ નિર્વેદ ૯, ૩૫૩ પચેન્દ્રિય જાતિ (નામકર્મ) ૩૪૩ નિવ્રતત્વ ૨૬૬, ૨૭૪ પટક (દેવ) ૧૭૩ નિશ્ચિત ૩૧ પટુકમ ૩૭–૮ નિશ્ચિતગ્રાહી ૨૯ પરત્વ ૧૫ નિશ્ચયદૃષ્ટિ ૨૦૩ પરનિંદા (જુઓ નિંદા) નિશ્ચચહિંસા ૯૪ પરપ્રશંસા ૨૬૭ નિષડ્યા પરીષહ ૩૫૬, ૩૫૯ પરમાણુ ૧૯૮, ૨૧ ઇ., ૨૨૦ ઇ. નિષધ પર્વત ૧૫ર, ૧૫૫ પરમાધાર્મિક (દેવ) ૧૪૮, ૧૫૦ નિષ્ક્રિય ૧૯૬ ઇ. પરલિંગ ૩૯૬ નિસર્ગ ૮, ૨૬૦, ૨૬૩ પરવિવાહકરણ ૩૧૧, ૩૧૫ નિસર્ગકિયા ૨૫૭ પરવ્યપદેશ (અતિચાર) ૩૧૨, ૩૧૯ નિદ્ભવ ર૬૪, ૨૬૮ પરાઘાત (નામકમ) ૩૩૧, ૩૩૫,૩૪૩ નીચગોત્ર (ના બંધહેતુ) ૨૬૭, ૩૩૧, પરિગ્રહ ર૭૩, ૨૮૦, ૨૯; ૩૪૪ -દેને ૧૮૦ નીલપર્વત ૧૫૨, ૧૫૫ નૈગમ (ન) ૬૩, ૬૯ પરિણામ ર૧૫, ૨૩૮, ૨૪૫ તૈયાયિક ૮૧ પરિણમી નિત્યતા ૮૨, રર૭ નોકષાય ૩૩૦, ૩૩૩, ૩૪૪ પરિદેવન ર૬૫,ર૬૯ ન્યાધિપરિમંડલ ૩૪૪ પારહાર (પ્રાયશ્ચિત્ત) ૩૬૬ ન્યાયદર્શન ૧૯૪, ૨૧૧ પરિહારવિશુદ્ધિ ૩૬-૩, ૩૮૭, ૩૯૭ ન્યાસ ૧૩ (જુઓ નિક્ષેપ) પરીષહ ૩૫૬ ઈ. Jain Education International For Private & Personal Use Only www.jainelibrary.org
SR No.001074
Book TitleTattvartha sutra
Original Sutra AuthorUmaswati, Umaswami
AuthorSukhlal Sanghavi
PublisherJain Sahitya Prakashan Mandir
Publication Year1977
Total Pages667
LanguageGujarati, Sanskrit
ClassificationBook_Gujarati, Tattvartha Sutra, Philosophy, J000, J001, Tattvartha Sutra, & Tattvarth
File Size23 MB
Copyright © Jain Education International. All rights reserved. | Privacy Policy