SearchBrowseAboutContactDonate
Page Preview
Page 646
Loading...
Download File
Download File
Translation AI Generated
Disclaimer: This translation does not guarantee complete accuracy, please confirm with the original page text.
Glossary of Terminology 11 Knowledge-Application 75 Tumburu (Deity) 173, Tishka 163, 173-6, 192 Tumnarav (Deity) 172 Tuti (Lecturer) 184 Hat 217 Tunuk 173 Tattva 11-3, 15-6 Trinasparsha-Parishah 356, 359 Tasukh 268 Trishaparishah 356, 358 Tathakhyata 363 Tejas (Body) 119 (See Kamana) Tathagati Result 393 Tyaga 267, 26, 348, 3par Tadubhay 366 Vas (Living Being) 93-6; Tanuvat 141, 143-4 -Namakarma 331, 333, 344 Ta 76, 346, 348, 351, Trasnadi 124 Trayachinsha (Deity) 164-5 363 I. Trakraya (Living Being) 97, 104; Tapasvi 368 Namakama 344 Tamas 269 Oduk 205 Tamaprabha 147, 143 Tap 265, 269 Deshamashka-Parisah 356-358 Tara 173-4, 197 Dakshinardhadhipati 186-7. Talapishach 173 Dambha (Wound) 301 Tiryangkasiddha 398 Darshanakriya 256 Tichanga-Vyatikrama 311, 316 Darshanamehniya, –na Bandha-Hetu 265, Tiryanch 153, 159-161, 186, 265, 330, 332, 357 773, 330, 333, 343-4 Darshanamohakshaka 384 Tirtha 396 Darshanavinach 367 Tirthankara 136, 150, 331; –Namakarma Darshan Vishuddhi 267, 275 336, 344; –na Bandha-Hetu 267. Darshanavarnian 330, 331, 336, Teevrakamabhivnivesh 311, 315 344, 390
Page Text
________________ પારિભાષિક શબ્દકેશ 11 જ્ઞાનપયોગ ર૭૫ તુમ્બરુ (દેવ) ૧૭૩ તિષ્ક ૧૬૩, ૧૭૩-૬, ૧૯૨ તુમ્નરવ (દેવ) ૧૭૨ તુતિ (લેકાંતિક) ૧૮૪ હત ૨૧૭ તુણૂક ૧૭૩ તત્ત્વ ૧૧-૩, ૧૫-૬ તૃણસ્પર્શપરીષહ ૩૫૬, ૩૫૯ ત~દેષ ૨૬૮ તૃષાપરીષહ ૩૫૬, ૩૫૮ તથાખ્યાત ૩૬૩ તેજસ (શરીર) ૧૧૯ (જુઓ કામણ) તથાગતિ પરિણામ ૩૯૩ ત્યાગ ૨૬૭, ૨૬, ૩૪૮, ૩પર તદુભાય ૩૬૬ વસ (જીવ) ૯૩-૬; તનુવાત ૧૪૧, ૧૪૩-૪ -નામકર્મ ૩૩૧, ૩૩૩, ૩૪૪ ત૫ ર૭૬, ૩૪૬, ૩૪૮, ૩પ૧, ત્રસનાડી ૧૨૪ ત્રાયચિંશ (દેવ) ૧૬૪-૫ ૩૬૩ ઇ. ત્રક્રિય (જીવ) ૯૭, ૧૦૪; તપસ્વી ૩૬૮ નામકમ ૩૪૪ તમસ ૨૬૯ Oણુક ૨૦૫ તમપ્રભા ૧૪૭, ૧૪૩ તાપ ૨૬૫, ૨૬૯ દેશમશકપરીષહ ૩૫૬-૩૫૮ તારા ૧૭૩-૪, ૧૯ર દક્ષિણાર્ધાધિપતિ ૧૮૬–૭. તાલપિશાચ ૧૭૩ દંભ (શલ્ય) ૩૦૧ તિર્યંગકસિદ્ધ ૩૯૮ દર્શનક્રિયા ૨૫૬ તિચંગવ્યતિક્રમ ૩૧૧, ૩૧૬ દર્શનમેહનીય, –ના બંધહેતુ ૨૬૫, તિર્યંચ ૧૫૩, ૧૫૯-૧૬૧, ૧૮૬, ૨૬૫, ૩૩૦, ૩૩૨, ૩૫૭ ર૭૩, ૩૩૦, ૩૩૩, ૩૪૩-૪ દર્શનમોહક્ષક ૩૮૪ તીર્થ ૩૯૬ દર્શનવિનચ ૩૬૭ તીર્થંકર ૧૩૬, ૧૫૦, ૩૩૧; –નામકર્મ દર્શન વિશુદ્ધિ ર૬૭, ર૭૫ ૩૩૬, ૩૪૪; –ના બંધહેત ર૬૭. દર્શનાવરણીય ૩૩૦, ૩૩૧, ૩૩૬, તીવ્રકામાભિનિવેશ ૩૧૧, ૩૧૫ ૩૪૪, ૩૯૦ Jain Education International For Private & Personal Use Only www.jainelibrary.org
SR No.001074
Book TitleTattvartha sutra
Original Sutra AuthorUmaswati, Umaswami
AuthorSukhlal Sanghavi
PublisherJain Sahitya Prakashan Mandir
Publication Year1977
Total Pages667
LanguageGujarati, Sanskrit
ClassificationBook_Gujarati, Tattvartha Sutra, Philosophy, J000, J001, Tattvartha Sutra, & Tattvarth
File Size23 MB
Copyright © Jain Education International. All rights reserved. | Privacy Policy