________________
સામ્રાજ્ય પરમાર્હત્ત્વ નિર્વાણું ચેતિ સપ્તકમ્ ॥
prathama mangala
sajjātiḥ sad gṛhasthatvam pārivrājyam surendratā. sāmrajyam paramārhantyam nirvāṇam cēti saptakam .. બીજું મંગળ
સજ્જાતિ સદ્ગુહસ્થત્વ પારિવ્રાજ્યં સુરેન્દ્રતા
સામ્રાજ્ય પરમાર્હત્ત્વ નિર્વાણું ચેતિ સપ્તકમ્ ॥
bijum mangala
sajjāti sadgṛhasthatvam pārivrajyam surendratā. sāmrajya paramārhantyam nirvāṇam cēti saptakam .. ત્રીજું મંગળ
સજ્જાતિ સદ્ગુહસ્થત્વ પારિવ્રાજ્યં સુરેન્દ્રતા સામ્રાજ્ય પરમાર્હત્ત્વ નિર્વાણું ચેતિ સપ્તકમ્ ॥ ૐૐ અર્હમા સહજોડસ્તિ સ્વભાવોઽસ્તિ, સંબંધોડસ્તિ, પ્રતિબદ્ધોઽસ્તિ, તદસ્તિ સાંસરિક સંબંધઃ। અર્હમ્ સજ્જાતિઃ સદૃહસ્થનં પરિવ્રાજ્યં સુરેન્દ્રતા II સામ્રાજ્ય પરમાર્હન્તયં નિર્વાણું ચેતિ સપ્તકમ્ ॥ trijum mangala
sajjāti sadgṛhasthatvam pārivrajyam surendratā. samrajya paramārhantyam nirvāṇam cēti saptakam .. OM arham. sahajo'sti svabhāvo'sti, sambandho'sti, pratibaddho'sti, tadasti sāmsarika sambandhaḥ, arham OM sajjātiḥ sadgṛhasthatnam parivrājyam surēndratā.. sāmrājya paramārhantayam nirvāṇam cēti saptakam .. ચોથું મંગળ
નિર્વાણ પરમસ્થાનં જિનભાષિતમુત્તમમ્।
પૂજ્યતે સપ્તવર્ગાણિ સ્વર્ગમોક્ષસુખાકરમ્ ॥
ૐૐ હ્રીં નિર્વાણ પરમ સ્થાનાય નમઃ સ્વાહા cothum mangala
nirvāņa paramasthānam jinabhāṣitamuttamam. pūjyatē saptavargāni svargamokṣasukhākaram.. OM hrim nirvāṇa parama sthānāya namaḥ svāhā
14. Saptapadi (seven sacred steps walked together)
It is said in Indian philosophy that if two people walk seven steps together, then they will be lifelong friends. The bride and groom take seven steps together and with each step they accept the vows