SearchBrowseAboutContactDonate
Page Preview
Page 653
Loading...
Download File
Download File
Translation AI Generated
Disclaimer: This translation does not guarantee complete accuracy, please confirm with the original page text.
18 Tavārthasūtra Bhagabhūmi 66. Mane Nisarga 63 Bhagashālī (Deva) 172 Maga 51 Bhgegāntaray 336 Maneram (Deva) 177 Bhogapabhēgvrat 312, 318 Maneherēkriya Kavṛjan 86 Mandākram 35, 38 Maṅgala (Graha) 174 Maraṇ 214 Matijñān 21-7, 33, 41, 43-4, Maraṇaśaṁsā (Atichāra) 312, 319 Pap-6, 102, 37 Marut (Deva) 173 Matijñānāvaraṇa 330-1 Marut (Lokāntika) 1845 Matsara 264 (see Mātsarya) Marudeva (Deva) 177 Masya 149 Marudevī 379 Mada 350 Malapariṣaha 356, 359 Madhyamāloka 140, 151 Mahākādamba 172 Mana 77, 93, 101-6 Mahākāya (I8) 165; Manaḥpayajñān 21, 24, par, 54, 55, -(Deva) 172 576 Mahākāla (I8) 165; Manaḥparyājñānāvaraṇa 331 (Deva) 173 Manuṣya 149 Manuṣyagati (Nāmakarma) 343 Mahāghoṣ (8) 165 Manuṣyajāti 158 Mahātamaprabhā 140 Manuṣyacakṣa (Deva) 172 Mahāpuruṣ (8) 165; Manuṣyaloka 158 -(Deva) 172 Manuṣyānupūrvī (Nāmakarma) 343 Mahābhīma (I8) 165; Manuṣ pāyu (Karma) 330, 333, 343; -(Deva) 177 -na bandhahetu 265, 273 Mahāvidēha Deva 173 Mane Gupti 645, 347 Mahāg Deva 177 Mane Jñāneśarasamabhāva 286 Mahāvrata 283, 303 Manadupranidhāna 312, 317 Mahāśuka Svarga 170, 177, 1989-9
Page Text
________________ 18 તાવાર્થસૂત્ર ભેગભૂમિ ર૬૬ . મને નિસર્ગ ર૬૩ ભગશાલી (દેવ) ૧૭૨ મગ ર૫૧ ભેગાંતરાય ૩૩૬ મનેરમ (દેવ) ૧૭ર ભોગપભેગવ્રત ૩૧૨, ૩૧૮ મનેહરેક્રિયા કવર્જન ર૮૬ મંદાક્રમ ૩૫, ૩૮ મંગલ (ગ્રહ) ૧૭૪ મરણ ૨૧૪ મતિજ્ઞાન ૨૧-૭, ૩૩, ૪૧, ૪૩-૪, મરણશંસા (અતિચાર) ૩૧૨, ૩૧૯ પપ-૬, ૧૦૨, ૩૭ મરુત (દેવ) ૧૭૩ મતિજ્ઞાનાવરણ ૩૩૦–૧ મરુત (લોકાંતિક) ૧૮૪૫ મત્સર ૨૬૪ (જુઓ માત્સર્ય) મરુદેવ (દેવ) ૧૭ર મસ્ય ૧૪૯ મરુદેવી ૩૭૯ મદ ૩૫૦ મલપરીષહ ૩૫૬, ૩૫૯ મધ્યમલોક ૧૪૦, ૧૫૧ ઇ મહાકાદંબ ૧૭૨ મન ર૭, ૯૩, ૧૦૧-૬ મહાકાય (ઈ૮) ૧૬૫; મનઃ૫યજ્ઞાન ૨૧,૨૪, પર, ૫૪,૫૫, -(દેવ) ૧૭૨ ૫૭૬ મહાકાલ (ઈ૮) ૧૬૫; મન:પર્યાચજ્ઞાનાવરણ ૩૩૧ (દેવ) ૧૭૩ મનુષ્ય ૧૪૯ મનુષ્યગતિ (નામકર્મ) ૩૪૩ મહાઘોષ (૮) ૧૬૫ મનુષ્યજાતિ ૧૫૮ મહાતમપ્રભા ૧૪૦ મનુષ્યચક્ષ (દેવ) ૧૭૨ મહાપુરુષ (૮) ૧૬૫; મનુષ્યલોક ૧૫૮ -(દેવ) ૧૭૨ મનુષ્યાનુપૂર્વી (નામકર્મ) ૩૪૩ મહાભીમ (ઈ૮) ૧૬૫; મનુષ્પાયુ (કર્મ) ૩૩૦, ૩૩૩, ૩૪3; -દેવ) ૧૭ર –ના બંધહેતુ ર૬૫, ૨૭૩ મહાવિદેહ દેવ ૧૭૩ મને ગુપ્તિ ર૬૪૫, ૩૪૭ મહાગ દેવ ૧૭ર મને જ્ઞાનેશરસસમભાવ ૨૮૬ મહાવ્રત ૨૮૩, ૩૦૩ મનદુપ્રણિધાન ૩૧૨, ૩૧૭ મહાશુક સ્વર્ગ ૧૭૦, ૧૭૭, ૧૯૮૯-૯ Jain Education International For Private & Personal Use Only www.jainelibrary.org
SR No.001074
Book TitleTattvartha sutra
Original Sutra AuthorUmaswati, Umaswami
AuthorSukhlal Sanghavi
PublisherJain Sahitya Prakashan Mandir
Publication Year1977
Total Pages667
LanguageGujarati, Sanskrit
ClassificationBook_Gujarati, Tattvartha Sutra, Philosophy, J000, J001, Tattvartha Sutra, & Tattvarth
File Size23 MB
Copyright © Jain Education International. All rights reserved. | Privacy Policy