________________
नवतत्त्व का सरधान चाहूँ, और तत्त्व न मन धरौं | षद्रव्य-गुन-परजाय चाहूँ, ठीक जासों भय हरौं ||
पूजा परम जिनराज चाहूँ, और देव न चहूँ कदा |
तिहुँकाल की मैं जाप चाहूँ, पाप नहिं लागे कदा ||३|| Navatattva kā saradhāna cāhūs, aura tattva na mana dharaum | Satdravya-guna-parajaya cahum, thika jasom bhaya haraum ||
Pūjā parama jinarāja cāhūń, aura dēva na cahūs kadā | Tihuňkāla kī maim jāpa cāhūň, pāpa nahim lāgē kadā ||3||
सम्यक्त-दर्शन-ज्ञान-चारित, सदा चाहूँ भावसों | दशलक्षणी मैं धर्म चाहूँ, महा-हरख-उछाव सों || सोलह जु कारन दुःख-निवारण, सदा चाहूँ प्रीतिसों |
मैं नित अठाई-पर्व चाहूँ, महामंगल-रीति सों ||४|| Samyakta-darśana-jñāna-cārita, sadā cāhūs bhāvasom | Dasalaksani maim dharma cahum, maha-harakha-uchava som ||
Sõlaha ju kārana du:Kha-nivāraṇa, sadā cāhūs prītisām | Maim nita athari-parva cahum, mahamangala-riti som ||4||
अनुयोग चारों सदा चाहूँ, आदि-अन्त निवाह-सों | पाये धरम के चार चाहूँ, चित्त अधिक उछाह सों || मैं दान चारों सदा चाहूँ, भवन-बस लाहो लहूँ |
आराधना मैं चारि चाहूँ, अन्त में ये ही गहूँ ||५|| Anuyoga carom sada cahum, adi-anta nivaha-som | Pāyē dharama kē cāra cāhūs, citta adhika uchāha som | Maim dana carom sada cahum, bhavana-basa laho lahum | Ārādhanā maim cāri cāhūñ, anta mēm yē hī gahūñ ||5||
भावना-बारह जु भाऊँ, भाव निरमल होत हैं | मैं व्रत जु बारह सदा चाहूँ, त्याग-भाव उद्योत हैं || प्रतिमा-दिगंबर सदा चाहूँ, ध्यान-आसन सोहना | वसुकर्म” मैं छुटा चाहूँ, शिव लहूँ जहँ मोह ना ||६||
660