________________
मानथंभ-पाषाण अन्य-पाषाण पटंतर | ऐसे और अनेक रतन दीखें जग-अंतर ||
देखत दृष्टि-प्रमान मानमद तुरत मिटावे |
जो तुम निकट न होय शक्ति यह क्यों कर पावे ||९|| Manathambha-pasana anya-pasana patantara |
Aisē aura anēka ratana dīkhēm jaga-antara || Dēkhata drsti-pramāna mānamada turata mitāvē || Jo tuma nikata na hoya sakti yaha kyom kara pāve ||9||
प्रभु-तन-पर्वत परस पवन उर में निबहे है | ता सों ततछिन सकल रोग रज बाहिर ह्वे है ||
जा के ध्यानाहूत बसो उर अंबुज माहीं |
कौन जगत् उपकार-करन समरथ सो नाहीं ||१०|| Prabhu-tana-parvata parasa pavana ura mēs nibahē hai | Tā som tatachina sakala röga raja bāhira hve hai ||
Jā kē dhyānāhūta baső ura ambuja māhīm | Kauna jagat upakāra-karana samaratha so nahim ||10||
जनम-जनम के दुःख सहे सब ते तुम जानो | याद किये मुझ हिये लगें आयुध से मानो || तुम दयाल जगपाल स्वामि मैं शरन गही है |
जो कुछ करनो होय करो परमान वही है ||११|| Janama-janama kē du:Kha sahē saba tē tuma jāno |
Yāda kiyē mujha hiyē lagēm āyudha sē mānā ||| Tuma dayāla jagapāla svāmi maim šarana gahi hai Jo kucha karanō hoya karo paramāna vahī hai ||11||
मरन-समय तुम नाम मंत्र जीवक तें पायो | पापाचारी श्वान प्रान तज अमर कहायो ||
जो मणिमाला लेय जपे तुम नाम निरंतर | इन्द्र-सम्पदा लहे कौन संशय इस अंतर ||१२||
602